Nederlands in de titel

Drakenherders

Print Friendly, PDF & Email

Neem het magische boek in handen en begeleid jonge draken de volwassenheid in. In drakenherders is jouw doel zo veel mogelijk punten te behalen door je draken zo goed mogelijk op te voeden. Je kan het magische boek gebruiken om je opties doorheen het spel interessanter te maken en zo de overwinning te behalen.

Drakenherders is een kaartspel waarbij het slim gebruiken van je handkaarten de manier om de overwinning te boeken is. Je gebruikt Je handkaarten om draken neer te leggen zoals het boek je vertelt het te doen. De handkaarten terug op het boek leggen om het boek te beïnvloeden is ook een goede manier om ze te gebruiken.

Drakenherders zijn… Hoe dan?

Als mens zijn we absoluut niet gewend om draken op te voeden, en al helemaal niet door magie te gebruiken. Enkele woorden uitleg zijn dus nodig voor je van start kan gaan.

Punten kan je doorheen het spel op verschillende manieren verdienen. Je kan amuletten vervolledigen, eieren verzamelen of van elke draak 1 neer te leggen en een bonus te verdienen. Je kan amuletten en eieren verdienen door te doen wat het boek van je vraagt. Zo kan het boek je vragen om drie groene draken neer te leggen. Doe je dit, dan krijg je de afgebeelde beloning. Elke ronde kunnen alle spelers de opdracht voltooien, zelfs zijn ze niet de actieve speler.

De actieve speler neemt elke keer 1 tot en met 3 drakenkaarten die openliggen en vult deze onmiddellijk aan. Het aanvullen gebeurt van de stapel die tegen de kaart lag, waardoor het boek verandert. Eens de speler hier klaar mee is kan deze het boek aanpassen. Dit gebeurt door één of twee handkaarten op het boek te leggen. De opdracht is nu anders en wellicht voordeliger voor de actieve speler.

Wilt de speler een opdracht voltooien, dan legt deze de gevraagde handkaarten voor zich neer, gesorteerd op kleur. Eens de speler een derde kleur draak wilt spelen, zal er een stapel drakenkaarten ingesloten worden. In het normale spelvariant kunnen deze ingesloten draken niet meer gespeeld worden. De speler kan alleen drakenkaarten spelen op de buitenste twee stapels.

Spelregels kunnen veranderd worden. Er zijn tegels in het spel die regels aanpassen voor elke speler. Zo is er een tegel die de regel over ingesloten kaarten ongeldig maakt indien de speler blauwe kristallen inlevert. Dit zorgt er voor dat Drakenherders goed opnieuw te spelen is en er genoeg tactische mogelijkheden zijn.

Verdict

Drakenherders is oprecht een leuk spel dat je gemakkelijk leert. De regels zijn kort en duidelijk en zorgen er voor dat je zeer snel kunt beginnen spelen. Op vlak van gameplay voelt het als een goed kaartspel. Het boek en de mogelijkheid om dit aan te passen brengt het vleugje creativiteit op tafel. Het ontwerp van de kaarten is mooi en logisch. Persoonlijk had ik graag wat extra draken gezien in het spel, maar dit zou het waarschijnlijk een tikkeltje ingewikkelder maken. Over het algemeen is het een goed spel dat bij mij zeker vaker gespeeld zal worden.

Technisch fische

Auteur: Michael Menzel
Illustrator: Michael Menzel
Uitgever: 999 Games
Distributie: 999 Games
Leeftijd: 8+
Speelduur: 20 min
Spelers: 2-4

Auteur / autrice

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *