Evénements / La Belgique Ludique

De Plezante – Prix Fox NL

Print Friendly, PDF & Email

Geachte spellenliefhebber,
Ben jij op zoek naar een leuk en grappig spel om je avond energie te geven ? Dan heb ik een mooie lijst om voor te stellen, de categorie Plezante van de Prix Fox: Dobble Connect, Fun Facts en Doodle Dash.

Wat is mijn voorkeur ? Kijk naar het laatste gedeelte van dit artikel om mijn antwoord te ontdekken =)

Ondertussen volgt hier een korte beschrijving van elk spel.

Dobble Connect

Uitgever : Zygomatic, de creatiestudio van de groep Asmodée

Je moet de benoemde serie van de Dobble spelletjes kennen! Het principe is hetzelfde : de enige gemeenschappelijke afbeelding tussen jouw kaart en een andere vinden, vlugger dan jou tegenspeler. Met Dobble Connect zijn er diverse verschillen :

  • Je kan in teams spelen. Elk team heeft een stapel kaarten met een kleur op de rand. Dat is de kleur van het team (oranje, roze, blauwe of groene). Iedereen mag tegelijkertijd een kaart op tafel spelen maar we moeten altijd de gemeenschappelijke afbeelding noemen tussen de twee aangrenzende kaarten.
  • Om een ronde te winnen moet je een groep van 4 kaarten met je kleur vormen. Dat kan een lijn of een lus zijn.
  • De winnaar van een ronde krijgt 1 punt. Het eerste team met X punten (dat hang van het aantal teams af) is de winnaar van het spel. Maar pas op ! Wanneer je team één ronde wint, krijgen jullie ook je een nadeel : de kaarten van de tegenspelers. Voor de volgende ronde begin je met een nieuwe stapel met de kaarten van je team maar ook van de tegenspelers ! Het aantal kaarten dat je krijgt hangt af van je punten. Je hebt 3 punten: je krijgt dus 3 extra kaarten per team.
Dobble Connect Prix Fox 2023 cartes du jeu
Het punt is gewonnen door het blauwe team omdat ze een rechte lijn van 4 blauwe kaarten hebben gevormd

Fun Facts

Uitgever : Repos Production

Elke speler krijgt een bord en een stift.

We stellen een vraag aan de hele tafel… Elke speler schrijft in het geheim zijn antwoord op zijn bord. Op de andere kant (de kant die voor iedereen zichtbaar is) schrijft hij zijn voornaam.

Hoeveel dagen duurde je laatste reis ? Met antwoorden kunnen we zien dat 3 blokken correct zijn : 2 – 6 – 15 (ze volgen elkaar).

Als alle spelers hun antwoorden hebben opgeschreven, plaatsen ze hun bord op hun beurt in de volgorde die ze correct vinden: boven, onder of tussen bepaalde spelers. Wanneer alle kaarten op tafel liggen, moet je alle borden omkeren met de antwoord. Dan verwijder je de borden met verkeerde volgorde. Elk resterend bord laat je een punt winnen.

Na 8 vragen tel je je eindscore.

Doodle Dash

Uitgever : Chilifox Games

In elke ronde wordt eeen speler de gokker en de andere spelers worden tekenaars. Terwijl de gokker zijn ogen sluit, proberen de tekenaars zo snel en nauwkeurig mogelijk een woord te tekenen. De eerste speler die al klaar is, krijgt de gouden totempaal. De tweede die gedaan heeft, neemt de dobbelsteen en rolt ermee totdat het stop-symbool verschijnt. Als dat gebeurt, moeten alle andere spelers stoppen met tekenen.

De gokker raadt de tekening van de eerste speler (met gouden totempaal). Als hij correct antwoordt, krijgen hij en de tekenaar één punt. Indien niet gaat de gokker de tekening van de tweede speler (met dobbelsteen) raden en ze krijgen beide één punt of correct is.

Doodle Dash jeu du Prix Fox 2023
Wat is dat ? Jullie hebben 1 voorstelling per tekening.

Indien nog niet geraden zal de gokker tegelijkertijd de tekening van resterende spelers raden die nog een kans krijgen om een punt te winnen indien het correct is.

Vonnis van de Plezante Prix Fox

Om de beste spelletjes (volgens mij) te kiezen, heb ik over het doel van de categorie Plezante gedacht. Het doel er van is een gezellig moment rond de tafel delen met lachen.

En mijn voorkeur is …. *tromgeroffel*…. Doodle Dash ! Ik heb heel veel plezier gehad, altijd in een goede sfeer. Lachen en plezier waren het meest aanwezig in dit spel. Ze waren ook aanwezig met de twee andere spelletjes maar mijn ervaring met zegt me dat Doodle Dash de beste is 🙂

Een bonus tekening :

Doodle Dash Prix Fox 2023
Kan jij boksen in dit meesterwerk raden?

In Dobble Connect spelen we in teams van 2. Dit zorgt voor wat extra pit en maakt het moeilijker om de kaarten neer te leggen. Je moet snel zijn, maar je moet ook kunnen begrijpen wat je partner probeert te doen. Deze mentale gymnastiek en de frustratie van een deel van het spel doen me denken aan Magic Maze.

In Fun Facts kom je meer te weten over je vrienden, familie enzovoort. Tijdens het spel kun je veel gelach en ongewone anekdotes over je vrienden en familie verwachten. Aan de andere kant raad ik je aan om gevoelige vragen zoals « Hoeveel kinderen wil je het liefst » te controleren om gênante momenten te voorkomen. De rest van de tijd hebben we van een aangename sfeer genoten.

En jij, wat is jouw favoriet ?

Auteur / autrice

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *